Слънчева система – изложба

            Мечтите и въображението нямат граници, доказва го сътвореното от учениците от петите класове. Под ръководството на своите преподаватели госпожа Мариела Тенева и госпожа Магда Латинска те приложиха наученото по Човекът и природата, като изработиха прекрасни модели и табла на тема „Слънчевата система“. Проектите са подредени във фоайето на втория етаж на СУ „Васил Левски“ под формата на атрактивна изложба, която могат да разгледат всички учители, ученици и гости.

Вдъхновени от петокласниците, учениците на госпожа Боряна Нановска от 4. а клас също представиха свои макети, които по нищо не отстъпват на останалите.

            Всички участници в изложбата  са използвали разнообразни и много оригинални материали, за да онагледят своята представа за Космоса и планетите, проявили са оригинално мислене и лично творчество. Времето ще покаже дали между днешните любознателни ученици на СУ „Васил Левски“ не израства бъдещият откривател на нови звезди, конструкторът на космически летателен апарат, изобретателят на  костюми за престой в космическо пространство или просто още един талантлив писател, чийто герой ще завоюва непознати светове.

текст и снимки – М. Тенева, М. Латинска, ФУЧ „Медии“