„Намереното поколение“ – научно-образователен фестивал

Преподавателите в иновативните паралелки от СУ „Васил Левски“ посетиха Националния научно-образователен фестивал „Намереното поколение“,  проведен на 25.01. 2020 г. в НДК – гр. София.

           Апетитът за образование чрез практика, заедно с институционалната подкрепа на МОН, събра на едно място професионалисти от цяла България, както и представители на бизнеса и неправителствени организации, които съвместно работят за превръщането на закостенялото и базирано на теория образование в практическо. Това е четвъртото поредно събитие,  организирано с идеята за събиране на едно място на образование, наука и бизнес, за да се открие и изгради следващото поколение от български специалисти и учени, чиито умения и познания да бъдат достойни да се наредят до тези на най-големите умове в света.
          Фестивалът се проведе в три модула – практически, лекционен и
модул за национално обсъждане на иновациите в образованието и науката. Нашите учители имаха възможност да видят в практическия модул иновативни работилници, демонстрации, експерименти и  практически занимания, които да прилагат в учебния процес, за да провокират интереса на учениците. За повишаване на професионалната им квалификация учителите посетиха лекцията „Смарт класна стая“, където видяха предимствата на софтуер, разработен от Самсунг за ефективно постигане на целите в образователния процес.            Водещ на събитието беше добре познатият на всички от телевизионния екран Александър Кадиев, който зарази присъстващите със своето позитивно настроение и внесе свежи емоции.