Учениците от 2. б клас с урок за Деня на храбростта и празника на Българската армия

На 6 май честваме най-важния пролетен празник – Деня на Свети Георги Победоносец. Светецът е смятан за защитник, воин и покровител на овчарите и техния добитък. По време на онлайн урок по „Околен свят“ второкласниците, заедно със своите учителки – Христиана Минкова и Валентина Маринова, пренесоха традициите в своята виртуална класна стая и научиха нови любопитни факти за празника.

Малките ученици си припомниха как в миналото годината е била разделена на два цикъла: летен – от деня на Свети Георги до деня на Свети Димитър през октомври и зимен – от Димитровден до Гергьовден. Те разговаряха за празничния календар на българите, за богатата обредност на празника и защо Свети Георги е покровител на земеделците и най-вече на овчарите и стадата. Госпожа Минкова разказа на второкласниците защо нашата армия чества Денят на храбростта и от кога.

Малките ученици бяха активни участници в урока. Отговаряха на поставените въпроси и показаха завидни знания за Гергьовден. Урокът завърши със забавни игри и ново предизвикателство- конкурс за детска рисунка „Змей Горянин“.