Излезе от печат първата книга на Радина Куцарска от 11.а

Излезе от печат „Сълзи от мастило“ – първата книга на Радина Куцарска, която през учебната 2020/2021 година ще започне последната година в нашето училище.

Ето какво споделя младата авторка:

„Всяка творба като една сълза отвежда в съкратения свят на младостта, в неспокойния дух на любовта. В живота ни е отредено да обичаме. За някои любовта е да имаш милион звезди, а да обичаш само луната. За други е да имаш цяла поляна с цветя, а да обичаш само едно цвете. А за някои любовта е болка, която ни води до смъртта. Така изпепеляваща само с един дъх и бяла като тези листи, върху които пишем историята си. Всички сме се изправяли пред любовта и сме се справили по различен начин, но сме изпитали едни и същи чувства. По това си приличаме – ти и аз. Феникси с крила. Летим, обичаме, умираме и отново се раждаме. И друго не ни отива да бъдем. Всички ние имаме нужда от нови, смели и изразителни гласове, от необузданата и дива емоция на младостта, от нейната борбеност и сила, от нейната топла тъга и съзерцателност…“

„Разкошно е да преоткриваме този сложен и понякога отчуждаващ ни свят, поведени от едно упорито и търсещо момиче, да се лутаме с него из дебрите на чудни места – видими и незрими. Такъв е гласът на Радина…“ – дава своята оценка писателят Марин Трошанов.

А за нас остава насладата да се потопим в магията на „Сълзи от мастило“ и да пожелаем на Радина още много творчески успехи!