Международен конкурс за статистически плакат

И тази година Националният статистически институт ви кани да вземете участие в Международния конкурс за статистически плакат.

За тазгодишното издание на конкурса са определени темите, по които да се изготвят плакатите – околна среда, биология и устойчиво развитие.

Конкурсът се провежда през година. Участие могат да вземат ученици от 5 до 12 клас.

Сформират се отбори от 2–5 участници (не се допуска участието на плакати, направени само от един участник)! Всеки отбор задължително имат ментор (учител) – няма значение каква е специалността на ментора, стига да има желание да работи с отбора.

Регистрацията се прави от ментора, който след това организира работата на отбора.

Постерите трябва да се изпратят най-късно до 10.01.2021 г.

Победителите от националния кръг ще се обявят на 15.02.2021 г.

Най-добрите отбори се класират до международния кръг, като награждаването ще бъде на 63-тия световен статистически конгрес в Хага, Нидерландия (11–15.07.2021 г.)

Нашето училище вече е участвало в конкурса за плакат, като отборът с участници Иван Пеевски и Симеон Бояджиев и ментор г-жа Ангелина Иванова бяха втори в страната!

Наградите за участниците в Международния конкурс за статистически плакат и в Европейската олимпиада по статистика се връчват лично от Сергей Цветарски – председател на Националния статистически институт.

Националният статистически институт връчва парични и предметни награди.

Включете се в конкурса!

Покажете какво можете!

Пълната информация за конкурса можете да прочетете в сайта на конкурса:

https://www.nsi.bg/islp2021/islp.htm