152 години Троян

В цяла България на 14 октомври се отбелязва Петковден. На този ден в Троян всяка година честваме празника на града.

Специално за деня бе изготвена празнична програма, която започна точно в 12.00 часа с тържествено издигане на знамето на гр. Троян, което бе изнесено от военнослужещи от Военно формирование 24 430 – Троян под звуците на Троянския химн – Марша на славния „34-ти троянски пехотен полк“, изпълнен от Представителния общински младежки духов оркестър с диригент Марин Цочев.

Слово произнесе кметът на Община Троян госпожа Донка Михайлова. Засадено бе дръвче, връчиха се призови награди на изявени личности, състезатели от спортните клубове демонстрираха своите умения.

Въпреки тревогите покрай пандемията, площадът беше изпълнен с хора от всички възрасти, които се възхищаваха на случващото се.

Ако си мислите, че това е всичко, то грешите. В ранния следобед се събираха все повече и повече троянци, дошли да се насладят на спортните изяви и музикалните изпълнения. Във вечерната програма взеха участие малки и големи таланти, които успяха да превърнат градчето ни в оживяла приказка. Празникът завърши с концерт на група „Фондацията“ и със зашеметяваща заря, озарила нощното небе.

Текст и снимки: Гергана Монева и Даниела Димова – ФУЧ „Медии“