„Любимците“ взеха наградата на публиката в състезанието „Селфи с Европа“

В деня на Троян (14.10.2020г.-Петковден) се проведе състезанието „Селфи с Европа“, което е част от инициативата „Европа в моя град: промяната в Троян“. Организатори са Европейски информационен център „Европа директно“ при Габровската търговско-промишлена палата, Областен информационен център – Габрово, Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина“ с активното съдействие на Община Троян. Първи етап на състезанието беше да се направят снимки пред обекти, изградени с европейски средства. На отборите (по един от всяко средно училище в общ. Троян с ученици между 6-ти и 12-ти клас) се предоставя списък с 3 обекта в града, които са изградени с европейски средства (наименование, адрес, кратка информация за проекта). В периода до 9 октомври 2020 г. те трябваше да ги открият и да си направят селфи пред тях. След което всеки отбор представи един от обектите по избор пред жури в Информационно-културния център. Победител в този първи етап е СУ „Васил Левски“, с. Черни Осъм за най-атрактивно представяне на обект, а нашето училище се нареди веднага след първенеца. Можем да се похвалим и с една специална награда за нашия ученик Мариян Хаджийски от 6.б клас, който единствен от всички участници разказа, а не чете своето представяне на избрания от него обект. Той получи ваучер за 20лв. от книжарници „Хеликон“.

Вторият етап на състезанието е награда на публиката и се проведе от 15-ти до 19-ти октовмри изцяло онлайн. В него снимките селфи на участниците трябваше да съберат най-много харесвания във фейсбук на страницата на Европа директно Габрово https://www.facebook.com/EuropeDirectGabrovo до 9:00ч. на 19.10.20г. Победител в този етап е СУ „Васил Левски“ – гр.Троян.

Ето и цитираната публикация на организаторите:

„Награда на публиката в конкурса „Селфи с Европа“ в Троян ✨🏆Наградата на публиката в конкурса🤳 „Селфи с Европа“, част от инициативата „Европа в моя град: промяната в Троян“ печели снимката на отбор „Любимците“ 👨‍👨‍👧‍👧 от СУ „Васил Левски“, гр.Троян. Поздравления за прекрасното селфи на Ралица, Мариян, Станислава и Младен, направено с много обич 🥰 пред обновената с европейски средства сграда на Народно читалище „Наука -1870“, гр. Троян. Снимката им успя да събере 996 харесвания 👍до крайния срок за гласуване 09:00 часа на 19 октомври 2020 г. Отбор „Любимците“ с ръководител г-жа Петя Нанковска ще получат ваучери за пазаруване в книжарници „Хеликон“ на стойност от 40 лв. за всеки.До последните минути състезанието бе много оспорвано. Селфито на момчетата от групата по „Приложна физика и фотография“ при ПГМЕТ „Академик Ангел Балевски“-гр.Троян събра овациите ви с 970 харесвания.👍Благодарим за вашата силна подкрепа. Тя бе причината журито да присъди поощрителна награда за селфито 🤳на Максим, Мартин, Павлин и Мартин от 11 клас на ПГМЕТ „Академик Ангел Балевски“-гр.Троян пред сградатата на Дневен център за деца с увреждания и техните семейства, изградена с европейски средства по ОП „Региони в растеж“.Момчетата и техния ръководител г-жа Теодора Дудева получават ваучери за пазаруване в книжарници „Хеликон“ на стойност 20 лв. за всеки. Организаторите Европа директно Габрово, Областен информационен център – Габрово, РСО „Централна Стара планина“ RAM Central Stara Planina , благодарят за активността на публиката и участието на прекрасните младежи от Троян! 🙏

Снимки от състезанието и самите селфита на отбор „Любимците“ може да разгледате тук:

ПГМЕТ „Академик Ангел Балевски“
СУ „Климент Охридски“
СУ „Васил Левски“, с.Черни Осъм

А по идея на Младен Горалов, ученик от 12.б клас, част от сумата на ваучерите-награди ще бъде дарена за закупуване на книги за училищната библиотека.