Седмокласник коментира спортен мач

Представяме ви журналистическия дебют на седмокласника Константин Димитров от нашето училище, който отлично коментира футболния мач между „Озрен“ – Голям извор и „Чавдар“ – Троян, проведен на 7 ноември в Троян.

Косьо започна работата си „на терен“ под ръководството на своя ментор Руслана Попсавова. Той се представи като истински професионалист и работата му беше оценена много високо.

„Чавдар“ – Троян загуби домакинството си на „Озрен“

„Чавдар“ – Троян загуби домакинството си на „Озрен“ с 1 : 2 след вяла игра от страна на троянци.

През първото полувреме троянци играха много грубо в началото, заради което получиха жълт картон, но в последните 15 минути започнаха да натискат съперника си и имаха много добри положения. Номер 10 от троянци „остана под топката“ в 14-тата минута на мача и не успя да намери очертанията на вратата. Още от първия си корнер „Чавдар“ имаха много добро положение, но и тогава не се възползваха.

Полувремето завърши при резултат 0 : 0 и след 15 минути почивка двата отбора отново се наредиха на терена. „Озрен“ започнаха доста устремно, като имаха едно страхотно положение, но вратарят на Троян – №1 – Марио Бисеров, който е каратист, попречи на топката да премине голлинията.

Номер 6 се появи на терена за „Озрен“. Футболистите от село Голям извор имаха няколко корнера, от които добри положения, но пак не успяха да вкарат гол. В 51-та минута Преслав Койчев от „Озрен“ беше изведен сам срещу вратаря и отбеляза първия гол в мача – 0 : 1. Не мина много време и „Чавдар“ – Троян имаха повече от страхотен шанс за гол след центриране и ножичен удар от страна на Владислав Трифонов, който играе с номер 25, но вратарят на озренци спаси удара и в 65-та минута удар от страна на номер 19, който срещна гредата, беше добавен от Виктор Иванов и резултатът вече е 0 : 2.

После натискът на Троян се увеличи и троянци стигнаха до гол в 87-та минута от номер 6 (резервата Цветан Делийски смени Трифонов) и беше активен през цялото полувреме с далечен удар по земя. Мачът свърши при резултат 1 : 2, озренци могат да бъдат доволни, а троянци – по-скоро разочаровани.

Потърсихме треньорът Боян Иванов за мнение. Той сподели, че мачът бе по-слаб , но въпреки загубата той се гордее с футболистите си. Те ходят на работа и не всеки път успяват да тренират активно, но се борят. Нормално е, да имат и слаби мачове.

След мачовете от 9-и кръг на първенството Троян са първи в класирането с 5 победи, 1 равенство и 2 загуби, а озренци са трети с 4 победи, 2 равенства и 2 загуби.

Следващият мач за Троян е гостуване на „Изгрев“ – Ябланица, а „Озрен“ е домакинство на „Изгрев“ – Ябланица.

Константин Димитров,
клуб „Медии“, СУ „Васил Левски“ – Троян