СУ „Васил Левски“ гр. Троян участва в състезанието Spelling Bee 2021

СУ „Васил Левски“ вече има двама участници в регионалния кръг на единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Пламена Колева от 7б клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 02.03.2021 в СУ „Васил Левски“. Пламена спелува правилно думата alert и победи Ралица Йовчевска от 6 б клас, която остана втора. И двете ученички имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе на 27 март 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.

На същата дата в училището за първи път се проведе и Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee Junior за ученици от 1-и до 4-и клас. В оспорвана борба за първото място Тереза Таракчиева от 4 а клас спелува правилно думата screen в осмия кръг от състезанието и победи съученичката си Ана-Мария Петрова. Тереза ще се включи в онлайн състезанието Spelling Bee Junior Challenge в началото на м. май. То ще бъде само за училищните шампиони от 68-те училища-участници тази година и ще излъчи тримата най-добри в Spelling Bee Junior 2021.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под наслов „BEEcause we need them“. В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката. Развитието на състезанието може да следите на

www.spellingbee.bg

 и на страницата във Facebook

https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee