За безопасността – тема, разказана от пазителите на реда

На 8.03 по инициатива на Главен инспектор Милен Бочев – Началник сектор „Охранителна полиция“ – четвъртокласниците от СУ „Васил Левски“ се запознаха с интересни теми, свързани с безопасността на пътя, тази в интернет и начините, по които да се предпазят от различни психоактивни вещества и хората, които ги предлагат.

Главен инспектор Бочев заинтригува четвъртокласниците с интересни подробности и любопитни факти от полицейското ежедневие. Обясни какво означава да са добросъвестни граждани и какви са начините да се сигнализират органите на сигурността, за да бъдат заловени нарушители.

Милен Мешев – Инспектор „Детска педагогическа стая“ им разказа за вредата от тютюнопушенето, алкохола и наркотиците, както и какви са пораженията върху човешкия организъм след тяхната употреба. Представи на учениците практически техники как да разпознават наркозависими и как да се предпазят от предложения за прием на ПАВ. Разказа им също какво означава „киберсигурност“ и как да бъдем по-внимателни в социалните мрежи.

Калоян Койнаков – Инспектор „Пътна полиция“ обясни на учениците как да се движат като пешеходци в населено и извъннаселено място като акцентира върху  пресичането на пешеходни пътеки и крие ли опасност тази част от пътя. Посъветва ги как да бъдат примерни участници в движението, ползвайки велосипеди и тротинетки и какви са необходимите принадлежности на всеки велосипедист. Разясни най-важните правила, които трябва да спазваме на пътя и кои са най-безопасните места на улици без тротоар. И, разбира се, как се обезопасяват пътуващите в автомобили деца и защо е необходимо това.

Всички ученици, техните учители и ръководството на училището поднасят своите искрени благодарности за прекрасната и изключително полезна инициатива на служителите от РУП гр.Троян. Очакваме ви отново!