Великденски благотворителен базар

В навечерието на Великден в училище се проведе благотворителен базар с много хубава кауза. Учениците от 1.б и 5.б клас с много емоции и широки усмивки продаваха своите ръчно изработени картички, сладки и красиви елементи за герданчета, направени по доста интересен и необичаен начин – чрез плъстене.

Трудолюбивите деца от 1.б клас с помощта на своя класен ръководител госпожа Атанаска Христова бяха предварително изплъстили със сапун и вода от оцветена естествена вълна много цветя и елементи за бижута, като в тези дейности взеха участие и петокласници, бившите ученици на госпожа А. Христова, които предаваха своя опит в плъстенето на по-малките. При направата на материалите се включиха и учениците от 3.б клас. Красивите пролетни картички първокласниците изработиха заедно с госпожа Християна Минкова, техен преподавател в следобедната самоподготовка.

Каузата, за която децата работиха и в която вложиха много труд и материали, е свързана с нашия град. Той заслужава да има паметник на Васил Левски и събраните от днешния ден 260 лева ще отидат, за да подпомогнат неговото построяване. Предстоят още подобни инициативи.

Текст Калина Борачева, снимки Симона Цанкова от ФУЧ „Медии“