Нашите абитуриенти

Днес, 12 май 2021 г., Средно училище „Васил Левски“ – гр. Троян изпрати своите дванадесетокласници от випуск 81. Сред бурни аплодисменти, грейнали усмивки и мъничко сълзи порасналите ни момичета и момчета, цветни и красиви, слязоха за последен път по стълбите на своето училище. За последен път заедно с тях бяха класните им ръководители, тези, които преди пет години ги поведоха с вяра, разбиране и обич: всеотдайната госпожа Стела Михайлова и нейните любознателни и еднакво добри в българския и чуждите езици 12.а – профил „Чуждоезиков“; 12.б клас с профил „Природоматематически“ и тяхната чаровна класна госпожа Поля Минкова; строгият, но с чувство за хумор господин Ивайло Йорданов и неговите верни 12.в с профил „Хуманитарен“; взискателната госпожа Милена Мартинова с учениците си от 12.г „Организация на хотелиерството“, за които може да се каже, че са овладели тънкостите на кулинарията. За последен път ръководството на училището, преподаватели и много приятели от различни класове ги поздравихме и им пожелахме да са здрави, упорити и да приложат в бъдещето си това, което вече са научили.    

Към абитуриентите се обърна председателят на Общинския съвет господин Петко Пенков, той поднесе Поздравителен адрес от името на Кмета на Община Троян и от свое име. Госпожа Камелия Алексиева, заместник-директор на училището, приветства абитуриентите от випуск 81. Тя връчи специални подаръци на чаровните дългогодишни водещи на множество тържества, сърцатите и всеотдайни Станислава Станева и Младен Горалов. От името на абитуриентите обръщение направи Драгомир Бечев от 12.б клас, а неговата класна, госпожа П. Минкова, неотдавнашен възпитаник също на СУ „В.Левски“, се обърна към завършващите от името на всички преподаватели във випуска.

Музикален поздрав за 12.а клас отправи с дебютното си изпълнение Диана Иванова (внучка на дългогодишния преподавател в нашето училище госпожа Надка Данкова). Неуморните полиглоти и питагоровци от 12.б поздрави Михаил Дундев с прекрасната „Гълъбо“. А Паолена Бънджева пя специално за хуманитаристите от 12.в. Нейното лирично изпълнение накара част от абитуриентите да затанцуват. Специален поздрав за Рени Колева, мажоретката, която е абитуриентка, и за съучениците ѝ от 12.в клас беше танцът на мажоретките. Чаровната Дориана Тончева от 12.а с „Добра среща, приятели!“ припомни, че всека раздяла е повод за нови срещи, а след тъгата изгрява радостната усмивка на приятелството.

         Днес е празникът на нашите абитуриенти! Последните две учебни години за тях бяха необичайни, те трябваше да учат в особена реалност – неочаквана и извънредна, но това не им попречи да се подготвят старателно, да участват в различни състезания и конкурси, да правят планове за бъдещето си.

          87 момчета и момичета

 на път потеглят през света,

 87 момчета и момичета

 ни казват „сбогом“ с мъничко тъга.

 87 пътеки ще поемете

 и всеки ще изкачва своя връх.

 Ще жънете успехи, знаем!

 А трудностите – те са неизбежни,

 посрещайте ги с вдигната глава!

Текст ФУЧ „Медии“