12Б клас – поздрав към учителите

Нашите абитуриенти…

Някак неусетно са минали тези пет години и вече от уплашените гимназисти са израснали пораснали, големи, зрели младежи и девойки.

12Б клас отправи своето лично послание към своите учители.

Ето го и техният поздрав благодарност:

Уважаеми господин Балев,

Уважаема госпожо Русенова,

Уважаеми членове (бивши и настоящи) на ръководството на СУ „Васил Левски” град Троян,

Ние, учениците от 12 Б клас на Випуск 81, бихме желали да ви благодарим за всичко, което правите, за да осигурите спокойна и здравословна работна среда за творчество, спорт и наука. Тази среда на толерантност и професионализъм е гаранция и за бъдещите успехи на учениците, учителите и всички, отдадени на каузата СУ „Васил Левски” град Троян да продължава да бъде най-доброто и най-любимо училище в региона.

Благодарим ви, че ни предоставихте изключителната възможност да имаме учители вдъхновители – те допринесоха за нашето израстване!

Уважаеми учители,

Приемете тези думи като израз на най-сърдечна благодарност за отдадеността, търпението и обичта, с които ни подготвихте за бъдещето и за изборите, които ни предстоят.

Поля Минкова – благодарим Ви! Не само за контролните и домашните по английски – благодарим Ви за това, че ни разбирахте, че ни помагахте и подкрепяхте, че имахте търпение за всеки един от нас, че бяхте Човек! Благодарим Ви за енергията, за амбицията, за това, че ни вдъхновявахте да не спираме, да не се отказваме, да успяваме! Благодарим Ви за вярата, че „Nothing is Impossible” – докато сме способни да мечтаем, това ще е и нашата вяра!

Стела Михайлова – благодарим Ви за най-вълнуващите произведения, с които ни запознахте; благодарим Ви за най-важните уроци – тези за семейството, за душата, за родината и за обратите в живота… Благодарим Ви за скромността, за искреността, за кротката настойчивост, с която изисквахте все повече и повече от нас – защото ни вярвахте…

Николина Терзиева, Мариян Балев – участията на класа в състезания и олимпиади по математика, статистика, финанси, резултатите от ДЗИ… доказват, че благодарение на вас никой не остана равнодушен към чистотата, подредеността и красотата на математиката, всеки от нас оцени тихата радост от решаването на задачи… дори филолозите и спортистите.

Полина Иванова, Снежана Георгиева – благодарим ви за професионализма, за обичта ви към английския език, която предадохте и на нас.

Дарина Гадевска – казват, че немският е много сложен език… Сигурно е така, но явно е било писано да Ви срещнем и благодарение на Вас някои от нас ще продължат да изучават и в бъдеще езика на Гьоте и на машините.

Илиян Ковачев, Свилен Димитров, Светослав Божков, Петя Газдова – силно се надяваме да не ни запомните като Syntax Error, защото вие бяхте вдъхновение всеки от нас да открие нещо за себе си в необятния свят на информационните технологии и информатиката.

Ивайло Йорданов, Пешка Вачева, Петко Бошнаков – благодарение на вас видяхме как и историята, и бъдещето произхождат и много зависят от географията; видяхме как народопсихологията се обяснява с „минало + географско положение”, но научихме да не се оправдаваме само с това, а да се стремим да заемем с достойнство мястото си в живота, за да помогнем България да продължава да стои достойно на картата на света.

Таня Василкова, Мария Църовска, Петя Нанковска – благодарение на вас изучаването на предметите от Философския цикъл се превърна в търсене на отговори за смисъла на съществуването, в изследване на тайните на душата и проследяване на процесите в обществото. Благодарение на вас научихме, че по пътя си ще участваме в много битки и че когато (ако!) се наложи да се борим със себе си, единственият победител трябва да бъде истината…

Мариела Тенева, Магда Латинска – благодарение на професионализма на преподаване, на разнообразните проекти и инициативи, към които ни приобщихте, и олимпиадите, на които участвахме, вие ще останете в сърцата ни завинаги, а ние ще се постараем да оставим възможно най-малък екологичен отпечатък след себе си.

Марийка Станчева, Ренета Бакарова – дори не разбрахме, че химията е една от най-трудните дисциплини в училище – благодарение на вашата отдаденост и способността ви да сведете науката до нашето ниво, вие (заедно с преподавателите по биология) сте вдъхновение и то не само за тези, които ще учат медицина – останалите от нас ще си спомняме за химията всеки път, когато си наливаме „по едно малко C₂H₅OH”.

Пенка Костадинова, Милкана Христова, Радосвета Станевска – вие успяхте да направите ужасно сложния предмет привлекателен така, че учениците да участват на олимпиади; показахте ни, че физиката е не само формули и отвлечено мислене, а и размисли относно „Доброто и светлината; злото и тъмнината”; успяхте да освободите оформянето на успеха от съпътстващия стрес и да го превърнете в самостоятелна проучвателно-творческа задача… за това се изисква висок професионализъм и подход към учениците – благодарим ви!

Ели Мичева, Красимир Ганеков, Стефан Мичев – благодарение на вас видяхме дълбочината, всички нюанси и красотата на този свят. Разбрахме, че дори сенките са изпълнени с цветове и че само от нас зависи гледната ни точка към живота.

Мариета Жекова – няма да забравим Вашата страст към изкуството и невероятна дарба да откривате таланти, благодарим Ви за музиката и за всички тържества и концерти – без Вас и Вашите възпитаници тези събития нямаше да са така вълнуващи и ефектни.

Радка Цонковска – благодарим Ви, Вие събудихте у всеки от нас патриотични чувства и  въздухът все още трепери от нашите „изпълнения” на „Боят настана…”

Надежда Ночева, Николай Матев, Николай Скубарев – благодарение на вас се научихме на спортсменско отношение към съотборници и противници, на работа в екип, на стремеж към активен начин на живот – и резултатите на волейболисти, каратисти, джудисти, баскетболисти, ориентировачи… са показателни за вашия личен пример, за вашия професионализъм като учители и треньори.

Ангелина Иванова – благодарим Ви за неизчерпаемата енергия, с която увличахте и нас да учим, да търсим правилната посока, подходящата дума, логичния извод; да се стремим към достойно място в живота и да изискваме отговори за смисъла на всичко около нас…

Уважаеми учители,

Днес, 21.06.2021 година, е денят на нашето дипломиране. В първия ден от лятото правим първата си крачка по новия път, в новия живот, към нови хоризонти – това нямаше да е възможно без вас, без вашата помощ, без вашите напътствия. Никога няма да можем да изречем достатъчно мили думи на благодарност към вас. Остава ни само да се надяваме, че ще продължавате да ни помните, да ни обичате и да се гордеете с нас,

Ваши завинаги: 12 Б клас, Випуск 81:

Александър Александров, Борис Самичков, Велимира Титюзова, Веселина Христова, Вилия Спасовска, Владимир Владимиров, Димитър Найденов, Драгомир Бечев, Иван Пеевски, Марин Миховски, Марина Лалева, Мария Георгиева, Мартин Бочев, Мирослава Николова, Михаил Хитров, Младен Горалов, Павел Самичков, Росен Тодоров, Румен Радулов, Симеон Бояджиев, Станислава Станева, Стефан Ангелов, Стефан Пачков, Теодора Кафеджиева, Тереза Мичева, Цветелина Петкова