С много награди се върнаха седмокласничките от нашето училище

Отбор Girls Power се представиха блестящо на Международния конкурс за статистически плакат 2020–2021, който за втори път се организира от Националния статистически институт на територията на България. Целта на конкурса е да се развият уменията на учениците и студентите да използват статистическите данни като инструмент за изучаване на обществено-икономическите процеси и средата, в която живеят.

Членове на отбора бяха Александра Бакърджиева, Анелия Рускова, Вероника Стайковска и Кристина Алексиева, а техен ментор беше учителката им по информационни технологии г-жа Емилия Андреева. Участието беше в категория 1 (ученици, родени през 2005 г. или по-малки). Техният плакат на тема „Замърсяването в малкия и големия град“ направи силно впечатление на журито с добре подбраната информация, общия дизайн и, не на последно място, с факта, че това беше единственият плакат, представен на три езика: български, френски и английски.

Наградата на победителите беше връчена на 25 юни, на страхотно тържество в Националния дворец на културата в София – лично от директора на НСИ Сергей Цветарски и от Атанас Пеканов, вицепремиер по управление на европейските средства, който беше гост на тържеството.

Поздравяваме победителите за отличното им представяне, за тяхното творческо дръзновение, кураж и воля за победа! Пожелаваме им да бъдат все така любопитни към света на знанието, да покоряват нови върхове и да ни радват и в бъдеще със своите успехи!

Самия плакат можете да видите тук!