Поетична вечер на г-жа Мария Църовска

Противоепидемичните мерки попречиха на всички приятели и почитатели на г-жа Църовска да присъстват на поетичната вечер, посветена на нейната първа стихосбирка.

Елегантната книга „Посвещавам ти… своите 25“ включва 25 стихотворения на учителката по български език и литература в нашето училище г-жа Мария Църовска. Илюстрациите са дело на нейната дъщеря Йоана, която също е учила в нашето училище.

Издател е престижното софийско издателство „Захари Стоянов“, а редактор е лично главният редактор на издателството г-н Иван Гранитски.

В словото си г-н Гранитски не само сподели вълнението си от работата по книгата, но и поздрави този нетрадиционен екип – майка и дъщеря – за невероятната идея и за „прелестното“ (по неговите думи) изпълнение на проекта.

Стиховете, прочетени от авторката, се редуваха с изпълнения на Дует „Фантазия“ – Амория Маркова и Мариета Куцарова.

Цветя на двете авторки – автор и илюстратор – поднесоха колегите на г-жа Църовска от училище, както и кметът на общината г-жа Михайлова. Красива орхидея изпрати и г-жа Соня Недкова, старши експерт от Регионалното управление на образованието.

Освен стихосбирките, гостите можаха да си купят и оригиналните илюстрации към книгата. Събраните средства ще бъдат предоставени на СУ „Васил Левски“ – Троян за подпомагане на едно талантливо троянско дете.

Успех, г-жо Църовска! Благодарим от сърце за възможността да се докоснем до вълшебния свят на изкуството!

Благодарим и за примера – стори добро!

Снимки: Руслана Попсавова – Троян експрес