Welcome Autumn – eTwinning в класната стая на 4 б клас

През изминалите три месеца учениците от 4 б клас се включиха в краткосрочен eTwinning проект – Welcome Autumn. Неговата основна цел беше децата да научат повече за промените в природата през есента, да усвоят нови дигитални умения и да повишат своята мотивация за извучаване на английски език.

Дейностите, в които се включиха четвъртокласниците:

Защо есента е най- прекрасният сезон?

Първата задача на учениците беше да открият литературни произведения, в които се описва есента- весела, слънчева и цветна.  В часовете по български език и литература те прочетоха стихове, разкази и др. Описаните с думи картини превърнаха в рисунки, научиха нови думи на английски език по темата.

Моето писмо до лятото

Всички обичаме лятото и свободата, която ни дава. Четвъртокласниците написаха специално писмо до отминалото лято, в което разкаха за своите летни приключения. Поставиха го в красива рамка.

В градината на баба – Ozobot история

Какво знаете за зеленчуците, които вашата баба отглежда в градината?

Четвъртокласниците, разделени на отбори, направиха паспорт на тиквата, патладжана, броколите, карфиола, праз лука, моркова и други зеленчуци. В него за всеки зеленчук бяха описани родината му, какви полезни витамини съдържа, любопитни факти и рецепти за приготвянето му.

Всеки отбор представи резултатите от своето проучване и изработи игра “Ozo Story”. В нея имаше закодирани въпроси, свързани с описаното в паспортите на зеленчуците. Състезанието беше оспорвано и спечелиха най- креативните.

Какво е времето днес?

Професията „синоптик“ не е сред най- популярните, но е важна за всеки от нас. Децата проучиха какво означава понятието „време“, как се прави прогнозата за времето, какви уреди се използват синоптиците и кои метеорологични явления са опасни за хората. Малките синоптици изработиха календар, в който отразиха промените в дневните температури. Научиха нови думи на английски език.

Какво знаете за тиквата?

Игрите, особено компютърните, са любими на малките любознайковци от 4 б. Образователните игри, направени с приложенията  kahoot, nearpod и др., са сред най- предпочитаните.

26 октомври – ден на тиквата

С подкрепата на родителите отбелязахме световния ден на тиквата. Тя беше главен герой в приготвените ястия. Най- вкусният ден на месец октомври!

Да отгледаш дърво

Дърветата играят важна роля в живота на хората, но децата знаят малко за тяхното видово разнообразие. Затова четвъртокласниците се включиха в предизвикателство- събраха различни листа, потърсиха и записаха интересни факти за дървото, от което са те и попълниха информацията в онлайн формуляр. Участваха в онлайн игри.

Участието на 4 б клас в eTwinning проекта Welcome Autumn доказа, че проектно – базираното обучение дава възможност за интегриране на знания и умения от различни учебни дисциплини и насърчава сътрудничеството между ученици и учители. То стимулира  всички участници да бъдат креативни и иновативни, усвояват се и се прилагат знания в дългосрочен план.

*Проектът е резултат от сътрудничеството между учители, участвали в образователна мобилност по проект ICT@School, по Програма „Еразъм+“, ключова дейност 1. Повече тук.