Обичаме Родината и затова искаме да я опознаем

Красива е нашата родина. И в навечерието на ваканцията нашите съученици от 10А и 7Б клас ни разказаха за прекрасни кътчета на България.

А когато кажем, че това беше интересен урок, ще бъде наистина недостатъчно.

Урокът се проведе в СТЕМ-центъра на училището. На „умната“ дъска беше представена презентацията „Природни забележителности в България“. Видяхме впечатляващи природни обекти – някои познаваме добре, за други само бяхме чували, а (нека си признаем) за трети нямахме никаква представа.

Красивите фотографии бяха илюстрация към добре обмислените разкази на десетокласниците. Гостите научиха интересни факти за езера и планини, за природни феномени, за туристически маршрути.

Седмокласниците пък ни представиха своя проект „Малки, красиви и загадъчни български градчета“. Проучването на учениците показа, че има и съвсем малки градове, които обаче имат своята неповторима красота и също има какво да покажат на своите гости.

Незабравим час!

В началото на лятото можем да помислим за тези райски кътчета на нашата родина. Можем да ги посетим буквално за един-два дена. Можем да предложим на нашите родители неподозирани маршрути за отдих.

Както беше казал големият български писател Алеко Константинов – „Опознай Родината, за да я обикнеш“.

Бихме добавили: „Обичаме Родината и затова искаме да я опознаем“.

И като гости, омагьосани от видяното, бихме искали да добавим – благодарим на нашите учители г-жа Пешка Вачева и г-жа Ивелина Маринова, които са „измислили“ този страхотен проект. Наистина от такива часове научаваме много.

Клуб „Медии“