Вълнуващи уроци извън класната стая

На 12 октомври учениците от IIIА и IIIБ клас и техните учителки г-жа Боряна Нанкова и г-жа Атанаска Максимова проведоха учебна екскурзия по проектни дейности.

Първата спирка на третокласниците беше село Къкрина. Там децата посетиха Къкринското ханче. С нескрит интерес те изслушаха една по-различна беседа за Апостола на свободата – патрон на нашето училище, научиха интересни факти от историческото ни минало, с любопитство разгледаха музея. По-любознателните зададоха своите въпроси към екскурзовода.

Учениците се снимаха пред единствения „свидетел“ на историческите събития в двора на ханчето – вековният бряст, взеха за спомен магнити с лика на националния ни герой.

След това автобусът отведе третокласниците към града на люляците – Ловеч. На входа на града, над квартал „Вароша“, ги посрещна величественият монумент на Левски.

След това учениците се отправиха към зоологическата градина. С нескрит интерес и бурни детски възгласи те наблюдаваха нетипичните за нашата страна животински видове. Последваха весели игри в парка и пикник сред живописната есенна красота.

Учениците продължиха започнатото от екскурзията в училище – направиха книжки за Васил Левски.

Атанаска Максимова, Боряна Нановска

Снимките от проектните дейности на третокласниците можете да разгледате тук.