Училищен семинар за ментори по статистика

Ангелина Иванова, учител по български език и литература и многогодишен ментор на отбори за Европейската олимпиада по статистика, представи на свои колеги конкурсите по статистика, организирани от Националния статистически институт.

Г-жа Иванова взе участие в обучението за ментори в Европейската олимпиада по статистика, която се проведе във Велико Търново преди няколко седмици. Тя разказа на своите колеги за наученото, обясни какъв е регламентът на двете състезания, какви са възможностите за подготовка. Предложи повече учители в училище да станат ментори на отбори.

Това е Шестата европейска олимпиада по статистика, като нашето училище е пропуснало да участва само в първото издание на престижното състезание. Винаги са постигани високи резултати, абитуриентите участници са получавали право на обучение във висши учебни заведения без приемен изпит.

Специален акцент беше поставен и върху интересния Конкурс за статистически плакат, който се провежда на всеки две години. В този конкурс училището също има високи постижения, като два пъти училищни отбори са стигали до престижното второ място.

Клуб „Медии“
СУ „Васил Левски“ – Троян