Блестящо представяне на нашите млади статистици

Току-що Националният статистически институт оповести резултатите от първия кръг на Европейската олимпиада по статистика.

Резултатите ни дават повод за истинска гордост.

При „големите“ (X–XII клас) участие взеха 4 отбора – абитуриенти. Всички те се представиха отлично и продължават битката във втори кръг с идеята, че ще успеят да получат и голямата награда – оценка 6:00 за няколко висши учебни заведения в България, което фактически им гарантира прием още преди да са минали матурите!

В тази група взеха участие и три  отбора десетокласници, които се справиха просто смайващо, а резултатът на отбор PUKANKA (10В) надминава и най-смелите очаквания. За съжаление, още не можем да разкрием имената на участниците в отбора, но това ще се случи, след като мине и вторият кръг.

При „малките“ (VIII–IX клас) участие взеха само деветокласници. Това са 9 отбора – нахъсани, любознателни. Те успешно решиха тестовете за работа със статистически данни и вече „точат зъби“ над задачата от втори кръг, по която ще работят от утре, 4 февруари. Тук невероятен е резултатът на отбор KNIGHTS – те са пети от 129 отбора от цялата страна. А някои са твърде люти! На седмо място е отборът ENTHUSIAST, а на девето място от нашето училище са цели три отбора – повтарям, от 129 участници – BRAINSTORM, TABULARASA, THELEGENDS са девети!

През тази година нашето училище се представи с рекордно голям брой отбори – 16. Ръководят ги общо трима ментори.

Подробна информация за имената на участниците и на техните ментори ще дадем, след като мине и вторият кръг!

Клуб „Медии“