Отново Spelling Bee в нашето училище

На 27 и 28 февруари в СУ „Васил Левски“ се проведоха училищните кръгове на тринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Участие взеха общо 59 ученици, разделени в две категории Spelling Bee Junior (2- 4 клас) и Spelling Bee (5- 7 клас). Организатори и отговорници на училишния кръг са преподавателките по английски език Мирослава Йовчевска и Габриела Ангелска.

Училищните шампиони в оспорваната надпревара на Spelling Bee са Дея Маринова от 5 „в“ клас и Ивелин Добрев от 7 „а“ клас. Съответно техните подгласници на второ място са Аксел Заимов от 5 „а“ клас и Габриела Транколова от 6 „в“ клас.

Spelling Bee Junior спечели Александър Александров от 3 „б“ клас и победи Симеон Радионов от 4 „а“ клас.

И шестимата ученици ще продължат участието си в регионалния кръг на състезанието Spelling Bee и Spelling Bee Junior, което ще се проведе на 26 март, 2023 г. Най-добрите ученици ще участват в националния финал на 23 април в София.

Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Непредсказуемото изписване на думите в английския допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Училищните Spelling Bee състезания често се превръщат в истински празник за цялата общност!

Снимките от състезанието можете да разгледате тук!