Страхотно представяне на деветокласничката Пламена Колева

На 24 март в Ректората на Великотърновския университет се проведе Седмият национален ученически конкурс с международно участие „Пространство и време”. Той бе организиран от Историческия факултет и Академията за лидери към него. В научния форум взеха участие 153 ученици от гимназиална образователна степен, а конкурсните творби се оценяваха от научно жури, в състава на което влязоха авторитетни преподаватели от Историческия факултет.

   Наш участник в конкурса бе Пламена Колева от 9а клас. Тя се представи с есе на тема „Трябва да победим или да умрем – друг избор няма!” Това са думите, с които се обръща ген. Владимир Вазов и към 34-ти Троянски пехотен полк в битката при Дойран, по време на Първата световна война. Нейните искрени думи успяха да развълнуват и участници, и жури, а есето бе обявено за най-емоционалното от всички представени.

За участието си Пламена получи отлична оценка и ако беше дванадесетокласничка, можеше да се похвали, че е приета вече за студентка. (Учениците от 12 клас, които получиха за представянето си оценки над много добър 5, добиха право да се запишат в предпочитана от тях специалност на Историческия факултет).

Браво, Плами! Гордеем се с теб!

Клуб „Медии“