„Ключът на Музиката“ – 2023 г.

Директорът на училището Ангел Балев връчи грамоти на победителите от националния конкурс „Ключът на музиката“:

I място и победител в България за VII клас – Стелян Стоянов. В надпревара със 73-ма седмокласници получи 88 точки и това е най-високият резултат от всичките 450 финалисти от IV, V, VI, VII и X клас в „Ключът на Музиката“ 2023.

I място и победител в България за X клас – Габриела Якова; в надпревара с 24-има десетокласници получи в теста 85 точки от максималните 90.

II място при V клас се класира Даная Петкова – в надпревара със 73-ма свои връстници.

За тази блестяща победа призьорите минаха три кръга:

Общински кръг – 20 януари 2023г.:

Явиха се 32-ма ученици от V, VI, VII и X клас. От тях събраха от 75 до 90 точки 30 ученици, които се класираха за областен кръг.

Областен кръг – 17 февруари 2023г. (Ловеч)

Явиха се 29 ученици от V, VI, VII и X клас. От тях събраха от 75 до 90 точки 10 ученици, които получиха право да участват в националния кръг:

V клас: Антония Антонова и Даная Петкова

VI клас: Елена Маркова и Диана Василева

VII клас: Ивелин Добрев, Стиана Атанасова и Стелян Стоянов

X клас: Габриела Якова, Стою Калчев и Виктор Златеков

Национален кръг – 18 март 2023г. (Пловдив – АМТИ)

Явиха се всички допуснати до участие.

В развълнуван пост във фейсбук тяхната учителка Мариета Жекова написа:

С Радост и ГОРДОСТ ви представям 10-мата ФИНАЛИСТИ /от 5,6,7 и 10-ти клас/ на СУ „Васил Левски“ – ТРОЯН, които след класиране на общински и областен етап, на 18 февруари се явиха в АМТИ – Пловдив на НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ на олимпиадата на МОН „Ключът на Музиката“=

Истинско Щастие беше Времето…прекарано с тези УНИКАЛНИ ученици – малки, НО Големи Жадни за Знания, изпълнени с Ентусиазъм, Воля, Хъс, Упоритост, изключително Трудолюбие, Креативност, с Академично отношение към подготовката си, но най-вече с Вяра и ЧИСТА ОБИЧ към МузикатаЗатова – УСПЯХА! Доказаха изключителен МУЗИКАЛЕН ИНТЕЛЕКТ!

Без да имат музикално-изпълнителски дарби или да са от Музикална паралелка!

Обичам ВИ, сладури! Накарахте ме да се чувствам прекрасно като ваш учител!

Не спирайте да дерзаете, защото ВИЕ – МЛАДИТЕ ХОРА сте Бъдещето на България и ВЯРВАМ ВЪВ ВАС!!

БЛАГОДАРЯ на всички останали мои ученици, които тази година участваха в това прекрасно музикално състезание на МОН, както и на РУО – Ловеч и Ръководството на МОЕТО училище – СУ „Васил Левски“ за оказаната ми изключителна ПОДКРЕПА при подготовката на учениците ми, както и за прекрасно организираните Общински и Областен кръг

Благодаря и на ВАС, Родители – за Доверието в мен!

Пълния текст на приветствието на г-жа Жекова можете да прочетете в личната й страница:

https://www.facebook.com/marieta.zhekova/posts/pfbid0drcTqNz9TvM8TKFpqKnZPSSeULP9AjhuK5K8LeP7PCbcgURbq9HqcAFJBtj6QNsRl?__cft__[0]=AZXaH9jygXwurvhrxkilnUrYQ7Mo5WXTujnnKQH9zpNZeQ5GWVRUNSHXWwdUop2DhCoVay03JHXSZkJkfxWujtoG97QauvKCil7NOivyPrKCxj9qbA_b3gQYzbDJnGh5Q7GF4s23GUwmq1xw-3FZaUnXjYqqIaSQD04ZErLpJK9W2A&__tn__=%2CO%2CP-R