Престижно участие на наши ученици в международен фестивал

На Фестивала на виното „Открий го! Местното вино“, който се проведе на 22 юли в Националното изложение на художествените занаяти и изкуства, нашето училище се представи със собствен щанд.

Въпреки че е ваканция, трима наши съученици се отзоваха на поканата на организаторите и под ръководството на своята учителка г-жа Иванка Църова подготвиха разнообразни плата с лакомства и мезета.

Васил Марковски, Мария Бенева и Надежда Билярска блестящо демонстрираха уменията на учениците от професионалните паралелки „Организация на хотелиерството“. През целия ден те посрещаха гостите на събитието, споделяха тайните на кулинарното изкуство, демонстрираха висок професионализъм.

Постиженията на нашето училище се оцениха високо от официалните гости на събитието, между които бяха Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, депутатът от Румънския парламент Раулка Димитреску и областният управител на Ловеч Виктор Стойчев.

Нашите ученици бяха поздравени също от Розалина Русенова, заместник-кмет на община Троян; инж. Тихомир Кукенски, кмет на община Априлци; Мария Динова, заместник-кмет на община Угърчин; Марияна Генковска, кмет на Орешак.

Фестивалът на виното „Открий го! Местното вино“ е организиран от седем местни инициативни групи (МИГ) от България и Румъния. На 25 щанда не само винарни (български и румънски), но също и местни фирми за производство на хранителни продукти. Нашето участие беше финансирано от организаторите на проекта и ние от сърце благодарим за предоставената възможност да се включим в толкова престижен международен форум.

Гостите на Фестивала високо оцениха и културно-музикалната програма. Трябва да отбележим, че голяма част от музикантите в Представителния младежки духов оркестър „Джазтет“ бяха също наши съученици: Веселин Ангелов, Виктор Златеков, Марк Ковачев, Стилиян Георгиев и Стою Калчев.

Клуб „Медии“