Един наситен с вълнения ден

20 октомври, петък, беше предоставен на учениците от начален етап за дейности по избор на учителя.

Децата от 2А (класен ръководител Пенка Неофитова) клас се включиха в две интересни инициативи.

Моето родословно дърво

В деня на проектните дейности в начален етап второкласниците от класа на г-жа Пенка Неофитова представиха своите проекти по тема от учебното съдържание по Родинознание „Родословно дърво“.

Малките ученици с много гордост и преклонение разказаха за своите родови обичаи и традиции, за дядовците, които са участвали в различни войни, за медалите, които са получили, за роднинските взаимоотношения, за празниците, които празнуват заедно. Проектът на всяко дете беше различен и неповторим. Това беше ден изпълнен с родолюбие, признателност и връщане към корените. Опознавайки рода си, учениците опознават и себе си.

При животните и най-вкусното сирене

Поредното вълнуващо преживяване за второкласниците беше в ИПЖЗ – гр. Троян. Всички деца бяха много щастливи, че се докоснаха до малките теленца, някой от които само на една седмица, до овцете, агънцата и козичките. Научиха как се приготвя храната на животните, видяха ветеринарния лекар, който се отправи да окаже помощ на крава в беда. Разгледаха хранилките за новородените животни, агрегатите за доене на мляко. Видяха на живо животните, за които учат в часовете по Родинознание.

След това влязоха и в лабораторията, в която работещите там правят различни изследвания на млякото и месото.

Нашият домакин асистент Лора Мондешка впечатли малките ученици с химически експерименти за промяна на цвета на различни течности.

Накрая за всички деца имаше вкусно сирене, сок и лакомства.

Децата пожелаха отново да се върнат при животните.

Благодарим от сърце на асистент Лора Мондешка, за това, че беше наш екскурзовод в света на животните.