Образование и иновации – участие на учители от СУ „В. Левски“ в церемония за награждаване на проекти по Програма „Еразъм+“

На 15.11.2023г. в град Габрово, за трета поредна година ЦРЧР, в ролята си на Национална агенция по Програмите „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“, проведе Церемония за награждаване на българските проекти, отличени с Европейската награда за иновативно преподаване – European Innovative Teaching Award (EITA) 2023.

Европейската EITA инициатива стартира през 2021 година в сферата на училищното и професионалното образование и обучение. Наградата има за цел да покаже изключителни преподавателски практики, прилагани в рамките на Програма „Еразъм+“, и да отдаде признателност на учителите и техните училища, които имат голям принос за развитието на учителската професия на европейско ниво. Темата тази година е „Образование и иновации“. От общо 93 номинирани проекта, 32 получиха престижното отличие през тази година. Представени добри практики и проекти, реализирани от български образователни институции. Те включваха широк спектър от теми, свързани с нововъзникващи технологии, интегриране на цифровите инструменти  в педагогическите практики, използване на виртуални реалности и прилагане на мобилни решения в образованието., благодарение на които отличените училища са отличени с престижната награда.

Официални гости на събитието бяха: Михаил Балабанов- изпълнителен директор на ЦРЧР; Мария Башева- областен управител на област Габрово, Таня Христова- кмет на община Габрово и Юлия Влаева- началник РУО- Габрово.

Като част от семейството на Еразъм+ и училище с традиции в иновативното преподаване, учители от СУ „Васил Левски“ бяха гости на церемонията.