21 ноември – Денят на християнското семейство

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. Дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, както и усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер и именно семейната среда е предпоставка за развитие на техните заложби и дарби.

В този светъл празничен ден най-малките възпитаници на нашето училище, които посещават групите за ЦОУД, подготвиха картички с пожелания за най- близките си и обичани хора – родителите си.

Група за ЦОУД 1А и 4Б клас с учител Велина Тодорова

Тематични картички и специално писмо-послание за Семейството, подготвиха учениците от групата за ЦОУД 1Б и 4А клас с учител Мария Бележкова

Група за ЦОУД 2А и 4А клас с учител Вяра Влаховска

Група за ЦОУД 2Б и 4Б клас с учител Христиана Минкова

Учениците от група за ЦОУД 3А и 4Б клас, с учител Марияна Калчева, изработиха книжка за семействата си и научиха любопитни факти за празника.

Днешният празник е повод да се замислим, да отворим душите и сърцата си за добротата, за да бъдем благословени – ние, домът ни, семейството ни! Да Бъде!