Урок „Статистика и обработка на данни“ в нашето училище

Днес, на 14.12.2023 година, десетокласници от Средно училище ,,Васил Левски‘‘ в град Троян представиха в открит урок своите знания по статистика. Присъстваха учители от нашето училище, както и учители по математика и информатика от цялата област Ловеч.

Урокът беше подготвен от нашите учители госпожа Ангелина Иванова (по Български език и литература) и госпожа Магдалена Димова (по Математика), заедно с учениците от 10А клас Виктория Кралева, Даяна Минкова, Марк Ковачев, Пламена Колева, Синтия Ковачева, Християна Христова и Юлиана Чинкова.

Учениците представиха своите презентации по темата „Статистика и обработка на данни“, а ученици и гости се включиха в решаването на различни статистически задачи както с помощта на изучаваните формули, така и с вградените в електронни таблици функции.

Гостите бяха много впечатлени от работата на учениците.

Откритият урок се проведе по време на седмия час на учениците от 10А клас и продължи около един час. В края на урока имаше почерпка и мили думи от старши експерта по математика в РУО – Ловеч госпожа Алина Русева, която поздрави учители и ученици и подари прекрасно цвете на домакините.

Милена Лазарова

Клуб „Медии“