Научихме се да караме ски!

За поредна година учениците от начален етап в СУ „Васил Левски“ – Троян се включиха в проекта „Научи се да караш ски“ на Българска федерация по ски и Община Троян.

Всяка седмица, след четиридневно обучение, се провеждат състезания в двете дисциплини, по които се провеждат заниманията – ски бягане и ски алпийски дисциплини.

В седмицата от 29.01.2024 г. до 01.02.24 г. първо място при бегачите завоюваха Матея Вълковска и Александър Петков от 3а клас.

В ски алпийски дисциплини също имаме шампиони. При момичетата Дария Христова от 3а клас спечели първото място, а на второ място се нареди Цветелина Иванова от 2б клас. При момчетата грабнахме всички призови места. Първото място спечели Павлин Дренски от 3а клас, втори остана Мартин Михайлов от 3а клас, а третото място спечели най-малкият участник Дарин Пенчев от 2а клас.

На 01.02.24 година се проведе и финалното състезание по ски бягане между победителите през трите седмици на обучение. Те се състезаваха за голямата награда – лагер в Банско.

За наша радост първото място при момичетата спечели Никол Николова от 4б клас. Тя ще представи нашето училище в гр. Банско.

Трето място спечели Мая Атанасова от 3б клас.

При момчетата във финалите на ски бягането на второ място се нареди Александър Петков от 3а клас.

            Всички участници получиха диплом. За призьорите освен награди от Община Троян имаше и грамоти, които връчи заместник-кмета Вероника Тодорова.

Едно голямо браво на всички деца от нашето училище, които се включиха в предизвикателството да се научат да карат ски. Те се справиха с трудностите и преодоляха страховете си.

П. Неофитова – учител в начален етап