Възпоменание за Апостола

Отново е февруари. Севернякът довява спомена за онзи зимен ден.

Ден привидно същият. Ден обединител, в който всички заедно скланяме глава пред паметта на Васил Левски. Един национален герой си отиде, за да остане завинаги в нас и във времето…

Остава, за да строи своята мечтана чиста и свята република, за да служи на Отечеството си по народна воля, за да пребъде с нас във вечността.

И тази година нашето училище отбеляза своя патронен празник – деня, посветен на Апостола, на неговата героична смърт. Учители и ученици бяха подготвили литературно-музикален рецитал, онасловен

Възпоменание за Апостола

Под звуците на барабани бе внесено знамето на училището – символ на честта и достойнството, с което с които се стремим да следваме заветите на нашия патрон, а по традиция горящите факли пред орелефа на Апостола озаряваха цялото тържество.

Вълнуващи бяха думите, които учениците произнесоха – стихове, размисли, слова на благодарност.

Водещите Гергана Монева и Виктор Златеков не просто представяха изпълнението на отделните участници в рецитала, а и бяха участници в самата програма.

Емоционална беше поетическата композиция, изпълнена от Антония Антонова, Божидара Петкова, Ивайла Кадиева, Радост Расташка и Цветелина Генковска, както и посветеното на Левски есе, написано от г-жа Цветелина Мутафова и прочетено от Пламена Колева.

За неповторимата атмосфера на възпоменанието допринесоха музикалните изпълнения на нашите съученици Даная Петкова, Ива Манолова, Мина Милекова, София Иванова, Християна Мирова. Към тях се присъедини и Михаил Дундев – макар и завършил средното си образование и поел по своя път, той продължава да е част от живота на училището.

Цветя и венци пред орелефа на Васил Левски бяха поднесени както от името на училището, така и от нашите гости: Петко Пенков (председател на Общински съвет – Троян); Мая Гавраилова (председател на Училищното настоятелство); община Троян, представена от Тереза Георгиева, Мария Златанова и Бисерка Петрова.

От сърце благодарим на нашите учители Ирина Калинова, Мариета Жекова и Стела Михайлова, които не само създадоха сценария, подбраха и подготвиха изпълнителите, но и лично организираха цялото възпоменателно тържество.

Клуб „Медии“, СУ „Васил Левски“ – Троян

Благодарим за снимките на ТроянЕкспрес