Приказка като усмивка

Средно училище „В. Левски“ за втора поредна година се включи в Деня на европейските автори. Основната цел на събитието е да се запознае по-младото поколение с богатството на европейската литература и да се насърчи четенето.

Днес Вероника Тодорова, заместник-кмет на Община Троян, и учениците от 2б клас гостуваха на децата от 3 и 4 група в ДГ„Осми март“. Те им прочетоха откъси от своите любими приказки в рими – „Житената питка“, „Шишарко“, „Лече – Буболече“, „Влакче в гората“ и „Горската аптека“.

Госпожа Тодорова разказа на децата интересни факти за акордеона и неговата богата палитра от звукови възможности.

Малчуганите от детската градина изпълниха песни и стихове за книжките.

С пожелание да бъдат любознателни, да се учат и да постигат мечтите си, второкласниците подариха на децата от група „Слънчо“ и „Мечо Пух“ книжки с приказки и театър в кутия, който са изработили сами.

Гости на събитието бяха Вяра Дочева, началник на отдел „Образование, култура, спорт и демографска политика“, Татяна Нанкова, директор на ДГ „Осми март“  и  Станислава Цукева, PR в Община Троян.

Събитието се реализира по инициатива на учениците от 2б клас и с любезното домакинство на ДГ „Осми март“.

Ден на Европейските автори 2023 год. – малките лъвчета от 2б клас четоха заедно с Донка Михайлова, кмет на Община Троян, от книгата на Джани Родари „Приказки по телефона“ (повече тук). Приказките на Ханс Кристиан Андерсен и седмокласниците отведоха малките ученици на пътешествие(повече тук).

Театър в кутия – децата от група „Мечо Пух“