Страхотно представяне в Националното състезание „Практични финанси“

В последните дни от ваканцията (5–7 април 2024 г.) се преведе за 4-та поредна година Национално състезание „Практични финанси“. То се организира съвместно от МОН и JA Bulgaria.

Тази година бе достигнат рекорден брой от над 1700 участници в първи кръг. С гордост можем да заявим, че възпитаничката на г-жа Дарина Гадевска в нашето училище Райна Райковска, след решаването на тест, се класира и участва във финалния кръг.

Съгласно регламента на състезанието, в рамките на втори кръг участниците работиха в екипи върху създаване на предприемаческо решение по казус, насочен към управлението на личните финанси. Нашето момиче спечели много нови приятели, опит и мотивация за още по-упорит труд и усъвършенстване в сферата на предприемачеството.

Думите на заместник-министъра на образованието и науката г-жа Емилия Лазарова звучаха така: „Вие всички сте победители …Иновационният лагер го няма в никое друго състезание и той дава възможности за развитие на уменията за организиране на собствени финанси, умения за развитие на екипност, за създаване на нагласи за преценяване, за анализ, за изразяване на собствено мнение и становища, които имат не само лична значимост, а и обществена…Фактът, че сте достигнали до тук, означава, че имате добри икономически, практични, финансови умения“

От своя страна изпълнителният директор на JA Bulgaria Ирина Илиева също поздрави както учениците, така и придружаващите ги учители за достойното им представяне в първи кръг и класирането им за финал.