Перфектно представяне на нашите млади статистици в Боровец

Завърши вторият кръг на националното състезание по статистика Дейтатон.

Не само училище, не само община Троян, но и цялата област Ловеч бяха представени от отбор „Оптика“ на СУ „Васил Левски“ – Троян.

За съжаление, единият от членовете на отбора беше възпрепятстван за участие във финалния кръг.  Затова в Боровец се явиха само Мирослав Гечев и Цветослав Вачков, водени от своя ментор г-жа Ангелина Иванова.

Темата, която Националният статистически институт представи, беше много интересна – „Възможности и предизвикателства  пред младежкото предприемачество (по статистически данни за България)“.

Оказа се, че всички участници се вълнуват от тази проблематика, но същевременно и ученици, и ментори се изненадаха от събраните факти.

В продължение на два дена нашите момчета събраха и осмислиха много данни на Националния статистически институт. Успяха да проведат и цели две анкети (само нашият отбор успя да реализира две онлайн анкети, с научна обосновка на своя избор) с ученици от десетите класове и техните родители.

Създадоха и един уникален и много интересен продукт във вид на оригинална презентация, която представяме и на троянци.

https://vlevski.eu/wp-content/uploads/2024/04/OPTIKA.pptx

В крайното класиране отборът ни беше четвърти – буквално на стотни от класираните на предните места. Но, както отбеляза и заместник-директорът на НСИ проф. д-р Михаил Кончев – конкуренцията беше убийствена.

Да поздравим от все сърце момчетата и техния ментор.

Да поздравим Мирослав, Цветослав и г-жа Ангелина Иванова!

Страхотни сте!

Клуб „Медии“