Магията на книгите

        Магията на книгите се усеща в сърцето на всеки, който отваря страница. Тя е в способността да пренася читателя в други светове, да му отваря нови хоризонти, да го кара да чувства и съпреживява историите запечатани върху хартията.

        Учениците от IVБ клас при СУ „Васил Левски“, гр.Троян, отбелязаха Световния ден на книгата и авторското право с четене на приказки пред деца от предучилищните групи на ДГ“Осми март“, ДГ“Буковец“ и ДГ“Здравец“.

        Четвъртокласниците, преобразени като герои от приказки, успяха да събудят интереса и въображението на малчуганите с поучителните истории от „Лисица и щъркел“, „Заек и костенурка“, „Юначното петле“. Малките възпитаници от ПГ „Слънчо“, ПГ „Славейче“ и ПГ „Слънчице“ успяха да отговорят на зададените им въпроси, взеха участие с реплики към приказката „Юначното петле“, с което доказаха, че са добри слушатели. Четвъртокласниците бяха възнаградени с аплодисменти и със слънчевите усмивки на децата от предучилищните групи. Получиха картички,  сътворени от малките ръчички на ПГ „Слънчо“ и кошничка с великденски яйца от ПГ „Слънчице“.

       Нека да откриваме всекидневно магията на книгите и да позволим да променят живота ни към доброто, което е скрито у всеки един от нас!

Атанаска Максимова,

класен ръководител на IVБ клас